IT proff Eestis

     Nagu etteantud jutus kirjeldati, võib professionaalsust kirjeldata erinevat moodi. Kõige lihtsam ära tunda IT proff on arvatavasti siis, kui ta kas jagab oma teadmisi teistega või kui ta on tuntud millegi loomise poolest. Kuid tihtipeale inimesed, kes on väga professionaalsed, ei paista silma, sest nad tegelevad kuskil süsteemis sees ning ei paista välja kuid on väga osavad oma alas.

    Kuigi paljud väidavad, et ülikooli diplom ei tee sinust proffi, siis tänapäeva Eestis ma arvan, et see on siiski üks suurtest näitajatest, kas sa oskad oma ala. Ülikooli lõpetanud on enamasti alati eespool neist, kes ei lõpeta ning seega on neil ka rohkem võimalusi erinevatel töökohtadel töötada. Kuid neid samu oskusi võib väga hästi ka iseseisvalt omandada, peab lihtsalt tõestama, et sa oskad sellel alal töötada. Väga paljud kuulsad arendajad jätsid ülikooli pooleli ning siiski suutsid väga eduka süsteemi luua. Seega peamine asi on, et sa teeksid seda asja südamega ning sa oled huvitatud sellest, mille kallal sa töötad. See annab ka sulle rohkem motivatsiooni õppida, olgu see siis ülikoolis või mitte.

    Suhtlus on samuti väga tähtis osa, eriti kui tahetakse kõrgemale positsioonile saada või hoopis ise midagi luua. Kui astuda programmeerimise maailmast välja, siis olles mingi firma omanik, peab olema pidevas suhtluses klientide ning vastavalt siis kui kuulus su firma on, ka meediaga. Seega kui ei suudeta ennast edasi anda nagu professionaalne firma või arendaja, ei näe ka teised sinus seda. Tihtipeale on esitlus pool sellest, mis sa tegelikult tagaplaanil teed, sest enamus inimesed seda ei näe. Kui inimene valib oma teeks hoopis teiste õpetamise, on suhtlus või esitlus veelgi tähtsam, sest kui ta ei suuda hästi esitleda, ei pruugi inimesed kaasa haarata endaga seda informatsiooni, mis ta pakub. 

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Nähtused interneti varasemast ajaloost

IT turvariski analüüsimine

IT juhtimine ja riskihaldus