Eric S. Raymondi Hacker-HOWTO arvustus

     Selles teoses oli kõik põhipunktid kaetud mis vaja, et häkkeriks saada: milline peab olema su suhtumine häkkimisse, mida sa pead oskama et olla edukas häkker ning kuidas saada tuntust häkkerite kultuuri hulgas. 

    Üks sõna mis terves tekstis kordus oli praktika. Et saada heaks häkkeriks on kõige tähtsam asi harjutamine, harjutamine ja veel kord harjutamine. Nii ise kirjutamine/lahendamine kui ka teiste lahenduste vaatamine aitab väga palju. See on asi mis ma tunnen et kehtib igal pool kuid programmeerimises on see eriti tähtis, saades sellest järjest rohkem ka ise aru õppides seda.

    Teine asi mis on väga tähtis edukal häkkeril on armastus probleemi lahendamise vastu ning effektiivsus. Kui sa tunned huvi selle vastu ning see meeldib sulle üle kõige muudest asjadest, kulutad sa sellele ka kõige rohkem aega ning sealt tuleb ka areng. Kuid samal ajal peab olema efektiivne, nagu tekstis mainiti siis ei tohiks kulutada aega sarnastele probleemidele vaid säästa aju ning aega ja otsida koguaeg uusi probleeme mida lahendada.

    Üleüldiselt mulle väga meeldis see tekst ning ma sain väga palju rohkem teada mis on vaja, et saada häkkeriks ning mida nad üleüldiselt oskama peavad. Tekst oli väga hästi jagatud osadeks mida oli hea lugeda ning kõik seostus teksti poindiga ning lõpuks lõi tervikliku pildi.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

IT turvariski analüüsimine

IT juhtimine ja riskihaldus

Nähtused interneti varasemast ajaloost