IT-lahendused millel oli potensiaali, kuid ei löönud läbi.

Virtual boy

Virtual boy oli Nintendo poolt loodud konsool aastal 1995, mis pidavat olema uus tuleviku konsool sisaldades endas virtuaal reaalsust (edaspidi VR). Mõte oli väga uudne ning inimesed olid väga huvitatud sellest tehnoloogiast, kuid Nintendo ei suutnud omale ette seadud ootustest midagi erilist välja tuua. VR oli rohkem reklaamitrikk kui reaalsus, nimelt kasutasid nad stereoskoopilist ekraani, mille võime oli teha pilt sügavamaks. Kuna see töötas patareide peal ei olnud nende protsessor piisavalt võimas, et tuua ostjatele 3D maailmat mida kõik ootasid. Samuti oli neil probleeme kahtlustega, et nende VR prillid võivad teha inimeste silmadele viga või tervisele viga. Nende peamine põhjus miks nad selle välja lasid oli, et kuna Nintendo 64 oli tulekul ning sellel tekkisid viivitused, et 1995 aastal mitte tühjade kätega jätta ostjaid, lasid nad välja Virtual Boy. Peamised põhjused miks see ei löönud läbi oli hind, mille eest sai puhtalt punase ekraani, väga imelik mängimise positsioon ning potentsiaalne terviserisk.

A Red Alarm on the Virtual Boy.


Motorola Rokr E1

Motorola Rokr E1 tuli partnerlussuhtest Apple ja Motorola vahel, kus telefonis oli võimalik kasutada iTunesi, ehk see oli kombipatsioon telefonist ning iPodist (Millega Apple tuli hiljem ise välja Iphonega). Telefoni peamine põhjus, miks see ei olnud edukas, oli väga halb tarkvara. Nimelt ei suutnud see pidevalt iTunesiga ühendada ning samuti ei saanud kasutajad kasutada rohkem kui 100 laulu. Mõte oli väga innovatiivne Steve Jobsi poolt, nähes ette mida tulevikus hakkab telefonidesse lisanduma. Kuid kahjuks ei suutnud Motorola oma poolega hakkama saada, millest tulenes ka telefoni ebaõnnestunud müük.

Samsung Galaxy Note 7

Note 7 tuli müüki aastal 2016. Telefonil olid väga suured ootused rahvalt. Nädal aega pärast seda, kui telefon oli müüki lastud, ütles Samsung, et nad on pidanud tagasi küsima 2.5 miljonit telefoni ülekuumenemise pärast. 2 nädalat hiljem, peaaegu 100 ohtliku juhtumit oli tulnud USAs seoses akuga. Akul oli 2 probleemi. Esimene neist oli seotud aku suurusega, nimelt akud mida Samsung ise tootis olevat olnud liiga väiksed ühest nurgast, mis suurendas võimalust et aku läheb lühisesse. Teine probleem oli akudel, mida tootis Amperex Technology, mille akud olevat olnud halvasti keevitatud. Samsung pakkus inimestele vahetuseks Galaxy 7nda seeria telefone. Kuigi Note 7 ebaõnnestus täelikult, ei olnud see Samsungile suur probleem kuna 2016 aasta peale jäid nad umbes 20 miljardi naelaga kasumisse.

Viited:

https://www.howtogeek.com/682090/virtually-forgotten-nintendos-virtual-boy-25-years-later/

https://www.technobezz.com/the-apple-products-that-totally-failed-in-the-market/#:~:text=Motorola Rokr E1&text=The failure of this device,uploaded at any given time.

https://www.cultofmac.com/444315/apple-history-motorola-rokr-e1/

https://www.wired.co.uk/article/galaxy-note-7-issues-what-happened

https://www.wired.com/2017/01/why-the-samsung-galaxy-note-7-kept-exploding/

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Nähtused interneti varasemast ajaloost

IT turvariski analüüsimine

IT juhtimine ja riskihaldus