IT juhtimine ja riskihaldus

 Ma otsustasin valida 2 inimest, kes on juhtinud sama firmat, kuid erinevatel aegadel. Need inimesed on preagune Apple CEO Tim Cook ning kunagine CEO ja kaasasutaja Steve Jobs. Mõlemad on head juhid Applele, kuid nende juhtimise stiil erineb nii mõneski aspektis üksteisest.

Steve Jobs

Steve Jobs on üks kuulsamaid, kui mitte kõige kuulsam IT-juht. Steve Jobs otsis alati täiuslikku tulemust ning ei leppinud millegi vähemaga. Tema jaoks oli tähtis olla kõigega kursis mis firmas toimub ning osadeleda võimalikult palju firma tegevustes. Tal oli selge visioon mida Apple peaks tegema tulevikus ning mitte miski ei takistanud tal neid ideid ellu viimast. Väga palju Apple edust peitus selle lihtsuses. Steve Jobs sobib kohe kindlasti IT-juhi ja arengumootori rolli alla, kuid ta suutis seda balanseerida teavitaja/suhtleja ning mentori/õpetaja rolliga, olles eeskujuks teistele ning motiveerides teisi olema innovatiivsed, kuulates nende ideid ning aidates ise kaasa. 
 

 Tim Cook

Kuigi Tim Cook on Steve Jobsi raamatust nii mõnegi lehekülje endale võtnud, on tema juhtimisstiil siiski erinev temast. Cooki Applel on rohkem demokraatiat, andes rohkem rääkimisvõimu töötajetele ning kasutades ära koostööd, et jätkata Apple edu. Cook on vähem investeeritud igapäeva Apple tööse kui Jobs, kuid see ei tähenda et ta oleks halvem juht. Nagu näha läheb Applel siiamaani väga hästi ning nad on siiani IT-maailma üks suuremaid firmasi. Ükski juhtimisstiil pole parem kui teine, vaid tähtis on see kuidas seda kasutatakse. Seega mina paneks Tim Cooki rohkem teavitaja/suhtleja rolli, kes annab töötajatele rohkem võimalust väljendada oma ideid ning leides nende seast parimad. Kuid siiski on temas ka IT-juhti ning arengumootorit nagu ka Jobsis.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

IT turvariski analüüsimine

Nähtused interneti varasemast ajaloost